Har doblet staben og bygd nye lokaler

Et lite år etter oppstarten hadde Vest Stål & Fasade vokst ut av produksjonslokalene i Sandeid. I løpet av selskapets andre driftsår har både omsetning og antall ansatte doblet seg. For en knapp måned siden flyttet bedriften inn i nytt bygg. 


- Vi måtte ruste  oss for større og flere oppdrag. Dermed måtte vi tenkte både nye lokale så vel som flere fagfolk i bedrifter, forteller Bjørn Steinar Helgevold i Vest Stål & Fasade.  

I begynnelsen av oktober flyttet Vest Stål & Fasade inn i nytt bygg i Steinsland Næringspark, drøye to år etter at selskapet startet opp virksomheten i Sandeid. Med en 600 kvadratmeter stor produksjonshall, og kontorlokaler i eget tilbygg, har selskapet fått det betydelig romsligere. 

- Pågangen for tjenestene våre har økt betraktelig siden vi startet opp, og vi måtte ruste oss til å ta større og flere oppdrag. Da gjaldt det både å få inn flere fagfolk og større produksjonslokaler. Med den nye hallen har vi effektivisert driften betraktelig, i tillegg til at vi har investert i nytt utstyr til produksjonen. Nå er vi et fullverdig sveiseverksted, sier Bjørn Steinar Helgevold, som sammen med faren Thor Olav Helgevold startet Vest Stål & Fasade i 2016. 

Marie Nagell Alne er en av de ferskeste medarbeiderne i Vest Stål & Fasade. 

Femten ansatte

Og det er ikke bare produksjonslokalitetene som har økt hos Vest Stål & Fasade. Omsetningen dette året har doblet seg, det samme har også staben som nå teller femten ansatte. Fra å kun være to i 2016 har Bjørn Steinar og Thor Olav fått med seg både industrimekanikere, snekkere, platearbeidere og blikkenslagere på laget. 

- For oss har det vært viktig å kunne sikre oss fagfolk som leverer den kvalitet vi ønsker. Derfor har vi også nå ansatt medarbeidere med kompetanse innen alle tjenester vi trenger i produksjonen. Blant annet har det vært stor pågang etter blikkenslagertjenester, noe vi måtte kjøpe mye inn av tidligere. Derfor valgte vi heller å ta det inn i bedriften vår. Det er et vanskelig fag, og langt mellom fagfolkene. Vi var heldige og fikk tak i en lokal blikkenslager, som nå har eget blikkslagerverksted i vår gamle produksjonshall i Sandeid, sier Bjørn Steinar. 

Flere av de ansatte er fast ute på prosjekter som strekker seg fra Odda til Karmøy og Stord. Store deler av høsten har gått med til leveranser til nytt settefiskanlegg på Eidesvik, utvidelse av Permanor sitt fryselager i Haugesund, nye Sveio skule, nytt bygg for Haugaland Kraft på Stord, Byggmax på Karmøy, stålleveranser til den nye brannstasjonen i Etne, og selvsagt: sitt eget nybygg.

Klar for lokale vedlikeholdsoppdrag

Bjørn Steinar og faren Thor Olav Helgevold startet Vest Stål & Fasade i 2016. Den gang var de to, og drev "butikken" fra verkstedet hjemme i Sandeid. To år senere er de på plass i  stort og toppmoderne verksted, med 13 medarbeidere.   

Vest Stål & Fasade har ambisjoner for fremtiden, men vil bruke det neste året på å bli «varme» i nytt hus og sikre seg nye prosjekter. 

- Vi jobber i en bransje med kort horisont, og arbeider stadig med å sikre oss oppdrag. Det er mange prosjektledere som mener at aktiviteten vil avta noe, men dersom vi får de prosjektene vi er forespeilt, vil tempoet holde seg høyt for oss fremover også, sier Thor Olav. 

Fremdeles er det stålarbeid som skal være kjernevirksomheten, men gründerne ser gjerne at det også blir flere mindre prosjekter i tillegg til stor-byggene som har dominert ordrelistene dette året. 

- Vi skal holde oss til det vi kan, nemlig stålkonstruksjoner, og håper vi også kan få flere mindre oppdrag her lokalt. Med et toppmoderne sveiseverksted og flinke fagfolk har vi muligheten til å ta reparasjoner, byggvedlikehold og mindre utbyggingsprosjekter. Vi håper også å kunne få oppdrag hos både små og store næringsdrivende her lokalt.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips