Trapper opp stålsatsingen

Mindre enn et halvt år etter oppstarten er Vest Stål & Fasade på jakt etter nye medarbeidere. Kommer de rette søkerne vil selskapet ha to nye ansatte over nyttår. 

Disse to er på jakt etter nye kollegaer. Thor Olav Helgevold (t.v) og Bjørn Steinar Helgevold. Vest Stål & Fasade har produksjonshall og kontor i Helgelandsvegen 27 i Sandeid.

- Vi har brukt noe innleide ressurser til nå, men ordrebøkene er såpass fulle i tiden fremover at nå søker vi etter platearbeider/montør på fulltid. Får vi flere gode søkere kan vi komme til å ansette to nye medarbeidere over nyttår, forteller Bjørn Steinar Helgevold, som sammen med faren Thor Olav Helgevold i dag utgjør staben i Vest Stål & Fasade. 

Selskapet hadde offisiell oppstart 1. august. Allerede da var Vest Stål & Fasade engasjert i flere prosjekter både på Haugalandet og på Stord, og i ettertid har oppdragene ballet på seg. Til nyttår vil selskapet ha passert tre millioner i omsetning. 

Et større omland 

Produktene er alt fra komplette stålhaller til trapper og rekkverk, og kundegruppen er hovedsakelig næringslivet. Markedet er vestover i haugalandskommunene, men nå står det også et par oppdrag i Odda kommune på ordrelisten. Det fremdeles unge selskapet har ingen ambisjon om å vokse seg store, men på grunn av en økende oppdragsmengde trengs det nå flere ressurser. 

- På nyåret vil det ta seg ytterligere opp med prosjekter. Nå har vi en ordrereserve på over seks millioner kroner, og selv om det ikke er noe mål i seg selv å bli så mye større, må vi øke kapasiteten for å møte oppdragsmengden. Vi har sett for oss at vi vil komme til å bli totalt 4-5 medarbeidere, og nå starter vi opptrappingen, sier Bjørn Steinar. 

Møter konkurransen 

Med mer enn 40 års erfaring fra mekanisk industri har Thor Olav Helgevold god kjennskap til markedet. Oppdragsmengden er ikke kommet overraskende på. 

- Vi har fått en god start. Utfra en totalvurdering av markedet hadde vi i grunnen sett for oss en såpass utvikling. Likevel er det mange om beinet nå, og stadig flere aktører som konkurrerer om jobbene her på Haugalandet. Så ingenting har vært selvsagt, sier Thor Olav. 

Samtidig som stålarbeidet går unna, regnes det minst like mye på nye oppdrag. Med nye ressurser vil selskapet stå enda bedre rustet til å møte konkurransen, mener Thor Olav. 

- Vi har alle sertifiseringer, godkjenninger og kvalifikasjoner for å kunne ta på oss de forespørslene som er i markedet nå, og har god tro på at vi også i 2017 skal klare å holde samme tempo, sier han.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips