Velde Maskin satser videre med ny lokasjon

1. januar flytter Velde Maskin inn i nye lokaler på Knapphus.

Flytter inn i ny lokasjon. F.v. Harald og Asbjørn Velde. 


– Vi kjenner på at vi er i ferd med å vokse ut av lokaler og areal vi har i dag. Derfor er vi glade for å fortelle at vi fra nyåret blir å finne på Knapphus, hvor vi kommer inn i et større bygg med større tomt, hvilket gjør det mulig å følge vår strategi om å vokse, forteller Asbjørn Velde i ei pressemelding. 

Sammen med sin bror Harald driver han Velde Maskin, et tradisjonelt landbruks- og sveiseverksted som 16 år etter etableringen har vokst til å bli en av de større forhandlerne av traktorer og landbruksredskaper i regionen.

Stor omsetningsvekst

Går vi tre år tilbake stod Velde Maskin ved et strategisk veivalg, og enden på visa ble den gang at bedriften valgte å gå videre med CLAAS som hovedleverandør. I tillegg valgte man til tross for en framtidig omsetningsnedgang grunnet bortfallet av Valtra, å øke kapasiteten på ettermarked.

– Dette gjør vi som et mottrekk, og vi tror dette – å levere veldig god service til gamle og nye kunder er noe av det beste vi kan gjøre for å fremme salget av CLAAS. Generelt sagt ser vi veldig lyst på livet, vi tror på organisasjonen som kommer og skor oss deretter, fortalte Asbjørn Velde til traktor.no, med henvisning til organisasjonen som importøren Norwegian Agro Machinery var i ferd med å bygge opp.

De ambisiøse målene er langt på vei innfridd, og i 2019 ligger omsetningsøkningen an til å bli 40 %.

– Vi ble invitert med på et utviklingsprogram som kalles "Dealer development" i regi av CLAAS i Tyskland og Norwegian Agro Machinery, hvor vi analyserte markedet, forsøkte oss på å se inn i fremtiden og la strategier tilrettelagt våre kunder og vår hovedleverandør CLAAS. Det er særlig traktorene fra CLAAS vi har lykkes svært godt med, og i 2019 har vi hittil skrevet 18 kontrakter. Ambisjonen er å nærme seg 25 prosents markedsandel, og dit er vi på god vei, forteller en ambisiøs traktorselger.

Viser fram gode kunder på video

Økningen i salget har gledelig nok kommet ved at Velde Maskin har klart å beholde sine eksisterende kunder, men også fått inn nye. Det gjelder ikke bare traktor, men også redskap, hvor tilgangen til et stort antall anerkjente redskaper er blitt en viktig bidragsyter

– Med Norwegian Agro sitt sortiment står vi bedre rigga enn noen gang til å treffe den moderne bonden sine forventinger. Eksempelvis har vi levert Horsch Leeb-trailersprøyte, den mest moderne på markedet, og Bogballe gjødselspreder med GPS-styrt seksjonsavstenging.

– Som importør fungerer Norwegian Agro veldig bra, og vi føler vi har en ambisiøs samarbeidspartner med langsiktig strategi i ryggen. Sammen har vi nøkkelkunder og ambassadører som satser på oss, og vi satser på dem. Vi er svært glade for at de eksempelvis stiller opp i AgroNyttreportasjer, som vi får svært gode tilbakemeldinger på fra andre kunder.

Rullende verksteder

Det er imidlertid ikke bare gode kunder Velde Maskin profilerer gjennom sin facebook-side. Gjennom høy publiseringsfrekvens vises hverdagen til de ansatte både på verksted og ute i felt.

– Slagordet vi fant på i omstillingsprosessen i 2016 er å «Få det i orden», og det ønsker vi å vise våre kunder hvordan vi gjør. Strategien vår er å ikke gi opp, men å ta ansvar. Alle mann er sitt ansvar bevisst, de innehar høy kompetanse og erfaring. «Ikke noe snakk, bare fiks det», formaner Asbjørn.

– Strategien er uavhengig av merke, og vi har siden start valgt å satse bredt og ha stor takhøyde når det kommer til våre kunder. Vi har valgt å gå i proffdivisjonen og kjører beinhardt fokus på service og ettermarked. Vi reparerer på nytt og gammelt, og gjennom Farm Parts har vi tilgang til deler til alle merker, reklamerer Asbjørn, som nylig bestilte to nye verkstedbiler.

– Vi bygger videre på uteservice-konseptet vårt og tar et kvantesprang ved å gå fra varebil til lett lastebil. Nå får vi 12 tonns mobile verksted, helt komplette «state of the art», og det ute hos kunden. Det er ikke noe nødløsning, det er slik vi vil gjøre det.

Skryt fra importøren

Holdningene og resultatene imponerer, og fra importøren høster Velde Maskin mange lovord.

– Det er imponerende hva Velde Maskin har fått til og hva de nå gjør med tanke på å styrke sin posisjon. Vårt samarbeid har utviklet seg svært positivt, og vi gleder oss over deres suksess, uttaler Michael Husfeldt, administrerende direktør i Norwegian Agro Machinery.

– Alle våre CLAAS-kunder i regionen er viktig for vår suksess og for framdriften for CLAAS i Norge. Vi vil fra vår side fortsette å støtte Velde Maskin med alt de måtte behøve innenfor serviceutdanning, deler, servicerådgivning, markedsføring og salg- og produktutdanning, fortsetter Husfeldt.

ATV-eventyr

Et annet suksessfullt trekk i utviklingen av Velde Maskin er CF Moto, ATV-merket de startet å forhandle i 2017.

– En av våre mekanikere, Leif Arne Kallestadbakken, fikk et mandat fra oss og styrer i dag alt rundt CF Moto. Det har blitt en voldsom suksess og vi får stadig nye kunder. Også her tar vi ettermarkedet på alvor, og det er helt nødvendig. Bare i år når vi 50 solgte ATV, summerer Asbjørn Velde.

Velde Maskin er en av landets Norwegian Agro-forhandlere med salg og service av kjente kvalitetsleverandører som CLAAS, Lemken, Bogballe og en håndfull andre merker. Firmaet ble etablert som et sveiseverksted langs E134 i Øvre Vats. Velde Maskin opererer i 18 kommuner i området mellom Boknafjorden i sør, Hardangerfjorden i nord, Utsira i vest til Haukelifjell i øst.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips