Traverskranene er på plass 

Fredag ble de to store traverskranene i monteringshallen satt sammen. Nest siste del av jobben var å koble de 14 tonn tunge dragerne. Det ble gjort med stropper, spett og håndmakt. 

En av kattene nærmer seg taket vel 20 meter over gulvet. Foto: Ellen Marie Hagevik/Medvind24.no

En stor mobilkran på utsiden av Flerbrukshallen var det eneste som indikerte at noe var på gang i monteringshallen fredag formiddag. Kikket man opp, så man at kroken til mobilkranen gikk ned gjennom taket i den 26 meter høye hallen. 

Inne i hallen var det ikke mye lyd å høre, bortsett fra summingen til liften som flyttet på mannskap og ståldragere. De fire dragerne veier 14 tonn hver og ble heist på plass noen dager før. Fredag formiddag var det sammenkobling av dragerne og montering av de to kattene som sto for tur. 

Kattene, som går på tvers av dragerne og står for løftene, veier åtte tonn hver. For å få kattene over dragerne, måtte en røykluke i taket åpnes og kroken til mobilkranen senkes ned gjennom den. Mobilkranen sto utenfor monteringshallen. Kranføreren kunne ikke se inn i hallen, og fikk ordrer via radio. I løpet av vel fire timer var hele jobben gjort. 

God planlegging og flinke folk

Det mest imponerende var å se karene i vedlikeholdsavdelingen til Westcon koble sammen to og to dragere. De siste metrene ble 14 tonn stål flyttet med stropper, spett og håndmakt før dragerne ble boltet sammen. Alt gjort 20 meter over gulvet. 

- Under monteringen er det ikke koblet på strøm. Derfor må en del av jobben gjøres for hånd. Selv om dragerne er tunge, triller de forholdsvis lett. Det er ikke hver dag vi jobber med så store traverskraner, men ellers jobber vi med slike ting nesten hver uke. God planlegging og flinke folk er viktig uansett jobb, og monteringen av traverskranene gikk helt som planlagt. Totalt har hele monteringsjobben tatt rundt fem dager, sier vedlikeholdsleder Glenn Olav Lothe. 

Med traverskranene som kan løfte 80 tonn hver på plass, er det ikke lenge til monteringshallen er helt ferdig. 

- Nå gjenstår det i hovedsak litt innredning, og vi gleder oss til å ta hallen i bruk, sier Magnus Haugland, leder for logistikk og anlegg i Westcon Yards.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips