7-åring døpte fremtidens fiskebåt

Sju år gamle Celeste Tait tok seg av skipsdåpen da en av verdens mest teknologisk avanserte fiskebåter ble døpt ved Westcon Yards lørdag ettermiddag.  

Publisert 02.03.19 av Kari Aakra

Mange trosset regnværet for å få med seg dåpsfesten for MS "Taits" ved Westcon lørdag ettermiddag.   Båten skal snart overleveres til den skotske Tait-familien som eier rederiet, og en av familiens yngste sto for den høytidelige dåpen. 

Saken fortsetter under bildegalleriet.  

 

Westcon ble tildelt kontrakten i 2016, og det var uten tvil en stor dag for verftet da de endelig kunne få vise fram sitt 34. nybygg og en av verdens mest moderne fiskebåter.  Øystein Matre, administrerende direktør ved Westcon Yards, ønsket velkommen:

- Therese Johaug var veldig glad for å være tilbake på pallen etter å ha vunnet gull i dag. På samme måte kan vel vi også si at vi er veldig glade for igjen å stå på pallen som skipsbyggere ved å ha bygget denne båten, sa Matre. 

Dette er den andre båten verftet leverer til den skotske Tait-familien. Familien eier Klondyke Fishing Company, som er en sentral aktør i den skotske fiskerinæringen og blant de største kvoteinnehaverne i Skottland. 

I 2006 overleverte Westcon «Chris Andrea» til samme rederi, og samarbeidet den gang er en viktig grunn til at rederne igjen valgte Westcon, sier reder William Tait. 

- Erfaringene vi hadde med Westcon fra 2006, er grunnen til at de på nytt ble valgt; her er det folk med høy kompetanse som er svært lette å samarbeide med. Kommer de over en utfordring går de rett i løsningsmodus og finner alltid de beste løsningene, sier han. 

Sammen med Peter Tait har han tilbragt de siste månedene ved Westcon for ferdigstillelse av skipet. 

- I innspurten av byggingen er det svært mye utstyr som skal installeres, og da er det viktig at verftet har direkte kommunikasjon med oss for at alt skal komme på plass og dermed unngå forsinkelser. Derfor har vi vært her den siste delen av prosessen, og det har vært en fornøyelse å være med på det her hos Westcon, sier Tait. 

MS «Taits» er en såkalt pelagisk tråler som skal fiske etter pelagiske fiskeslag som sild, makrell og kolmule. Teknologisk er «Taits» blant det fremste i verden, og har tatt i bruk noe av det nyeste innen navigasjons- og fiskeletingsutstyr. 

Utstyrt med blant annet 55 tommers touch skjermer levert fra Hatteland Display, er skipet er det andre i verden som tar i bruk Furuno UK sitt nyeste navisjonssystem, forteller Tait. 

- I tillegg har dette skipet store fordeler ved at det sikrer kvaliteten på fangsten enda bedre, med muligheter for enda raskere avkjøling av fisken. Ved fiske og frakt av flere tusen tonn er dette en veldig verdifull egenskap, sier Tait. 

Det nye systemet Tait har tatt i bruk har fått enorm oppmerksomhet i bransjen. 

- Bilde tatt av skipets navigasjonssystem på broen er blitt delt over en kvart million ganger i sosiale medier hittil, forteller Endre Matre, leder for skipsbygging ved Westcon.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips