Stor betongleveranse til Hywind Tampen

Ølen Betong AS er tildelt betongleveransen til verdens største flytende havvindpark, Hywind Tampen.

Image
Lokal betong blir levert til verdens største flytende havvindpark. (Illustrasjonsbilde: Kværner)


Image
Daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål. (Foto: Ølen Betong) 

30. juni signerte Ølen Betong kontrakten med Kværner for betongleveranser til flytende betongstrukturer for verdens største flytende havvindpark. Leveransene vil foregå på Stord og Dommersnes i Vindafjord og er på ca 35 000 kubikkmeter over 16 måneder.

– Ølen Betong er en nasjonal aktør med lang erfaring på drift og levering til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien rundt i Norge. Summen av erfaring, kompetanse og kapasitet gjør at Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, sier prosjektleder i Kværner, Erik Stormyr i en pressemelding. 

Drift 24/7

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært fornøyd med avtalen som har kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende pionerprosjekt i samarbeid med Kværner. 

- Vi anser prosjektet som strategisk viktig for Ølen Betong med tanke på å være med å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for samfunnet, sier Norekvål. Samtidig er prosjektet både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder.

Skal bli 11 vindturbiner

Hywind Tampen er verdens største flytende havvindpark, og er et pionerprosjekt og et viktig bidrag for å redusere utslipp fra Gullfaks og Snorre tilsvarende årlige utslipp fra 100 000 personbiler.  

Vindparken vil bestå av 11 vindturbiner basert på havvindkonseptet Hywind som er utviklet av Equinor. Vindmøllene monteres på flytende betongskrog. De 8 MW store turbinene vil få en samlet kapasitet på 88 MW og vil kunne dekke om lag 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på de fem plattformene som utgjør Snorre og Gullfaks.

Ølen Betong er en del av Nordic Concrete Group med 60 blandeverk og fabrikker i hele Norge og er med det en av landets største betong- og betongvareprodusenter. Bedriften ble etablert i 1974 og leverer betong, elementer og betongvarer til større og mindre prosjekter. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips