Samler muskler på Sør-Vestlandet

Jærbetong og Sandnes Betong forener krefter og har slått seg sammen til å bli den største aktørenen innen betong på Sør-Vestlandet. Nye Sandnes & Jærbetong AS vil være en betydelig markedsaktør i Sør-Rogaland.

Bjørn Risa (f.v), Svein Atle Berge og Olav Stangeland går sammen i stor betongsatsing i regionen rundt Stavanger og Jæren.

Av: Kari Aakra, oppdatert 14.juli 2016

Jærbetong og Sandnes Betong har bygget seg opp som solide produsenter med lang erfaring og god kjennskap til bransjen.1. oktober skal selskapene slås sammen til nye Sandnes & Jærbetong AS. Allerede nå driftes de sammen. 

- Som ett selskap, vil vi være betydelig styrket både når det gjelder teknologi, logistikk og leveringskapasitet. Det å være en del av Ølen Betong-gruppen vil også være en vesentlig fordel. Ølen Betong er de fremste i betongfaget, og har vist gang på gang at de leverer kvaliteteten markedet ønsker og trenger, sier daglig leder i Sandnes & Jærbetong, Tor Magne Kvia. 

Flere nye produkter 

- Vi leverer nærmere 100 prosent av betongpæler til byggindustrien her i region, i tillegg til endel leveranser i resten av landet. Samtidig som vi også har stor produksjon av elementer til både bygg- og samferdselsbransjen. De siste årene har vi også satset på produksjon av midtdeler, og denne delen av forretningen har vokst. Det har også produksjonen av våre Recon Løblokker, plattendekk og bubbledekk, forteller Kvia. 

- Stor aktør i markedet 

Nye Sandnes & Jærbetong vil videreføre driften ved de to tidligere selskapenes anlegg i Sandnes og på Jæren som før. Selskapet vil ha en forventet årsomsetning på 250 millioner kroner, forteller daglig leder i Ølen Betong, Svein Atle Berge. - Med eiernes kompetanse og sterke finansielle posisjon ligger alt til rette for at den samlede virksomheten skal styrke sin markedsposisjon og skape god lønnsomhet. Med Jærbetong som en del av Ølen Betong-gruppen har vi mulighet til å ta på oss flere og større oppdrag i denne delen av landet.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips