Nytt toppår for Ølen Betong 

Ølen Betong kan nok en gang kvittere med omsetningsrekord. Med nye anlegg og større eierskap i flere selskap, ble 2016 et ekspansivt år for Ølen Betong. 

I fjor sommer åpnet Ølen Betong ny fabrikk på Fana, og har nå tre anlegg i Bergensområde. Fana-anlegget skal hovedsaklig levere betong til Ulriken-prosjektet og nye E 39 mellom Os og Bergen.  Foto: Ellen Marie Hagevik

Selskapet har hatt en stødig omsetningsvekst over flere år, og hadde i fjor en omsetning på 752 millioner kroner mot 720 millioner året før. 

Resultat før skatt havnet på 56 millioner, mot 45 millioner i 2015. 

Ølen Betong har i dag 450 ansatte i selskaper og avdelinger på mer enn 30 lokasjoner i Norge. 

- Det har vært god aktivitet på alle anlegg, og innen alle våre divisjoner: ferdigbetong, betongvarer og elementer, sier daglig leder Svein Atle Berge. 

Som konsern omsatte Ølen Betong for mer enn 1,3 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 71,5 millioner. Til sammenligning hadde konsernet en omsetning på 1 milliard og et resultat på 65 millioner i 2015. 

Ølen Betong Gruppen, som i tillegg eier en del eiendommer og andre selskaper, hadde en samlet omsetning på 1,4 milliarder, og et resultat før skatt på 127 millioner. 

Utvidet med nye anlegg og selskap

Samtidig som aktiviteten holdt seg høy på alle Ølen Betongs anlegg, sikret også selskapet seg større eigenandeler i flere selskap og utvidet med flere nye anlegg: 

Ølen Betong gikk inn som største eier av Jærbetong AS med 51 prosent eierandel, samtidig som de også økte eierandelen i Sandnes Betong til 51 prosent. De to selskapene ble i januar fusjonert til nye Sandnes & Jærbetong AS, og overtok Dalen Betong på Jørpeland i november. 

I januar overtok også Ølen Betong Forsand Sandkompani AS som produserer mørtel og tilslag til betongproduksjon. 

Ølen Betong eier 50 prosent av Ribe Betong, som fra 2. januar 2017 overtok tre betongstasjoner fra Betong Sør. Ribe Betong har dermed 10 betongstasjoner fra Flekkefjord til Arendal. Avtalen ble inngått i desember i fjor. 

I fjor sommer ble det også åpnet ny fabrikk på Fana, og Ølen Betong har dermed tre anlegg i Bergensområdet, i Laksevåg, på Askøy og Fana. Første leveranse fra det nye anlegget til nye E39 Os – Bergen gikk 20.juni. 

- Tre anlegg i dette området gjør oss til en betydelig aktør i et spennende marked med mange store prosjekt som kommer i de neste årene, sier Berge. Han mener at det ekspansive fjoråret har gitt Ølen Betong gode forutsetninger for høy aktivitet i årene som kommer. 

- Både produksjonsaktivitet og ordreinngang har vært bra i første kvartal i 2017, og med den ordrereserven som nå ligger inne for resten av året, ser det ut til at omsetningen vil øke noe i forhold til 2016.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips