Lærlingen er blitt daglig leder 

10 år etter at Espen Vestbø tok fagbrevet hos Haakull & Ersland er han tilbake. I januar tok han plass som byggmesterfirmaets nye daglig leder. 

- Jeg har rykket tilbake til start, med positivt fortegn. Jeg trivdes svært godt her da jeg var lærling, og det var veldig kjekt å bli spurt om å komme tilbake, forteller 30-åringen fra Sandeid. 

12 år etter at han startet som tømrerlærling hos Haakull & Ersland, er Espen Vestbø tilbake. Denne gangen som daglig leder. 

Sandeidbuen begynte karrieren i Haakull & Ersland i 2004, som tømmerlærling. Siden ble det bygg-ingeniørstudier i Stavanger, fire år i konsulentfirmaet Sweco i Bergen, og deretter et to år som daglig leder hos Kon-Sul på Sand. Da var tiden moden for å komme «hjem» igjen. 

- Jeg bosatte meg i Skjold i høst, og det er veldig godt å ha kort vei til jobb igjen. Dessuten er arbeidsplassen fremdeles like trivelig og spennende som den gang. Det var ikke noen vanskelig avgjørelse å ta da jeg fikk spørsmålet, sier han. 

Tar vare på ryggraden 

Haakull & Ersland startet som et selvstendig byggefirma i 1993, og har i dag 20 ansatte. Fra kontoret ved E 134 i Skjold leverer selskapet byggetjenester på hele Haugalandet og i Sunnhordland. 

Byggmesterfirmaet leverer tjenester hovedsakelig på større byggeprosjekt, som leilighetsbygg og offentlige bygg. I tillegg kommer en del oppdrag på hyttebygg. 

- Haakull & Ersland er helt utenfor «katalogmarkedet» og står på egne bein uten noen tilknytning til kjeder. Vi er et rendyrket byggmesterfirma, og vi skal fremdeles holde fast på det som har vært ryggraden i selskapet siden starten: Hovedtyngden skal ligge på hovedentrepriser i tømrerfaget og leveranser til våre faste kunder og samarbeidspartnere, sier Vestbø. 

Kvesser seg for fremtiden 

I januar 2016 ferdigstilte Haakull & Ersland Familiens Hus i Ølen, og hadde samme året tømrerentreprisen på Trovåg Settefiskanlegg. Dette året er det nyoppføringen av Kopervik kirke og Stord ungdomsskule som er de største oppdragene på ordrelisten. 

- Min visjon for bedriften er å sikre arbeidsplassene og om mulig kunne skape flere. I løpet av året kan det blir behov for å leie inn mer arbeidskraft for å ta unna toppene på prosjektene i Kopervik og på Stord, forteller Vestbø. 

Både ungdomsskolen på Stord og kirken i Kopervik er betydelige oppdrag for Haakull & Ersland, og 2017 vil bli et travelt år. Men konkurransen om byggeoppdragene har hardnet til, det merkes også hos byggmesterne i Skjold. 

- Men vi er klar for tøffere tider, og må bare kvesse oss for å vinne anbud. Det har jeg tro på at vi skal få til, sier Vestbø.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips