Gunnar Langva er ankommet Westcon

Fiskebåten kom til Westcon tirsdag, hvor den nå skal utrustes for Ålesund-rederiet Gunnar Langva AS. 

Nye Gunnar Langva ankom Westcon Yards tirsdag, hvor den skal utrustes før overlevering. Foto: Økland Foto

 - Vi har et dyktig team klar for innsats, sier prosjektleder Geir Heggen ved Westcon Yards: 

- Når vi har fått på plass provisorisk lys, går vi i gang med å montere vinsjer og kraner, i tillegg til diverse utstyr som pumper, startere og vifter, isolering av gulv og skott, trekking av kabler, sier Heggen. 

Den nye pelagiskefiskebåten skal erstatte eksisterende «Gunnar Langva», som i 2003 ble levert gjennom et tilsvarende samarbeid der Rolls-Royce stod for design og Westcon Yards stod for byggingen. Den 75 meter langer snurperen skal bli neste generasjons fiskefartøy for Gunnar Langva AS.  

Fiskebåten ble sjøsatt ved verftet i Polen i april. 

Designet på nye «Gunnar Langva» blir av typen Rolls-Royce NVC 353, og utstyrspakken inkluderer en Bergen B33:45 dieselmotor, sammen med Promas integrert ror og propell. Rolls-Royce skal også levere hydrauliske vinsjer. 

 – Fokuset på utviklingen har vært en videreføring av dagens effektive «Gunnar Langva», med et nyutviklet skrog basert på PROMAS propulsjonsløsning for redusert oljeforbruk og mindre støy, samt et kostnadseffektivt og vedlikeholdsvennlig design, fortalte Monrad Hide, Vice President Sales i Rolls-Royce da kontrakten om byggingen ble kjent i 2017. 

 Nye Gunnar Langva får en RSW lastekapasitet på 2250 kubikk, og blir arrangert med 13 en-manns lugarer og skal hovedsakelig fiske i Nordsjøen og det nordlige Atlanterhavet. Fangsten er sild, makrell, lodde og kolmule. Partene ønsker ikke å oppgi avtalens verdi.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips