Investerer for større armeringsproduksjon 

Utbjoa Armering og Sveis utvider produktporteføljen sin og skal nå mer enn doble bygningsmassen sin for å øke produksjonskapasiteten. 


I løpet av 2017 vil Utbjoa Armering og Sveis ha levert godt over 1000 tonn armering.  - Neste høst starter  vi byggingen av ny 800 kvadratmeter stor produksjonshall , sier daglig leder, Terje Kristiansen. 

Høsten 2018 tar Utbjoa Armering og Sveis første spadetak for nytt produksjonsbygg. Daglig leder Terje Kristiansen ser frem til å kunne øke produksjonen på 800 nye kvadratmeter på Utbjoa. 

- I dag er vi spredd i ulike lokaler, og vil prøve å samle mest mulig maskineri i et og samme bygg. De to hallene vi bruker i dag skal fremdeles brukes som sveisehaller, forteller Kristiansen som i dag har syv faste ansatte og tre innleide i armeringsbedriften. 

I over ti år har selskapet på Utbjoa levert armeringsprodukter, alt fra ameringsnett og stenger, til 3D-bøying av armeringsbøyler og spesialarmering etter behov. Nå investerer selskapet ca åtte millioner kroner i nytt bygg. 

Bedriften har i tillegg kjøpt opp seks mål i forlengelsen av tomten sin på Utbjoa for å ha rom til utvidelsen både med bygg og uteareal. 

- Vi har utvidet produksjonen vår til å inkludere kapping og bøying av armering, i tillegg til at vi har satset mer på spesialproduksjon av dragere og armeringssøyler til betong. Disse er ferdig tillaget, og kan heises rett ned på byggeplassen, klare for støping, forteller Kristiansen. 

I løpet av 2016 ble det levert mellom 800 og 900 tonn armering fra Utbjoa Armering og Sveis. I løpet av 2017 vil volumet ligge på godt over 1000 tonn. Storparten av produktene våre leveres til Ølen Betong i Ølensvåg og Østraadt i Sandnes. 

Under NæringsGIV 2015 ble Kristiansen kåret til Årets Gründer. Bedriften hadde allerede da hatt svært god utvikling, og fremdeles er selskapet i vekst. I fjor omsatte selskapet for nærmere 11 millioner kroner. 

- Det er ikke mange armeringsbedrifter igjen. Mange sliter, og flere har lagt ned de siste årene. Men vi har hatt gode kunder som vi har hatt et trofast kundeforhold til, og jeg både tror og håper vi kommer til å vokse videre sammen med dem, sier Kristiansen.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips