Født elektriker - nå blir han formann i Etne

Han ble så godt som født inn i en elektrofamilie, og fulgte familiefirmaet inn i Helgevold Elektro. Nå overtar Even Mæland som Helgevolds formann i Etne. 


- Arbeidsdagene kommer nok til å gå som før, like varierte som de alltid har vært, sier Even Mæland, som 1. november overtar som formann i Etne for Helgevold Elektro. 

- Det er travle tider, og mye å gjøre. Vi har en solid kundekrets i Etne, som blir stadig større. For både små og store, private husholdninger, så vel som landbruks- og næringslivskunder, betyr det mye å ha kjente folk å kontakte når de trenger hjelp på elektrofronten. Det viktigste for oss er at vi er tett på kundene våre, og er til stede når de trenger oss, uansett hvilken jobb det er, sier Mæland. 

1. november overtar 29-åringen for onkelen Jarle Birkenes som Helgevold Elektro sin formann i Etne. Etter snart åtte år som elektriker med Etne som nedslagsfelt, har Mæland stålkontroll på elektrovirksomheten, kundene og markedet i hjemkommunen. Og det skulle bare mangle, elektronikken ligger så å si i genene. 

Elektronikk i blodet 

- Vi har en solid kundekrets i Etne somblir stadig større For oss er det viktig å være tett på, og for kundene er det viktig å ha et kjent ansikt å kontakte når de trenger hjelp, sier Mæland.

- Oldefaren min startet elektrofirma i Etne i 1948. Deretter overtok bestefar, og så onkel. Selv om jeg vurderte flere yrkesveier, var det alltid elektriker som fristet mest, og etter avlagt fagprøve gikk veien rett inn til jobb i familiebedriften. Jeg er jo mer eller mindre født inn i faget, smiler Mæland.

I 2013 ble familiefirmaet Birkenes & Sønn en del av Helgevold Elektro, og siden har Mæland og Jarle Birkenes vært Helgevolds representanter i Etne. 

- Da vi gikk inn i Helgevold i 2013, ble vi del av et mye større fagmiljø, vi fikk andre sosiale rammer rundt jobben vår med mange flere kjekke kollegaer, og vi ble del av en organisasjon som hadde muskler til å satse enda mer, sier Mæland, som er en av totalt ti «Etnebuar» som jobber i Helgevold Elektro. 

- Viktig med lærlinger 

Helgevold har hatt flere større jobber i Etne de siste årene, som blant annet Skakkesenteret, og Felleskjøpet/Coop-bygget. Mæland er vant med å kaste seg rundt på jobber om det er på storbygg eller i private hjem, og selv om han nå «rykker opp», er det fremdeles de daglige elektrikerjobbene som vil utgjøre mesteparten av arbeidsdagen. 

- Jobben kommer nok til å gå som før, og arbeidsdagene blir nok like varierte som de alltid har vært, sier Mæland, som disse dager legger siste hånd på elektrojobben i nye kontorlokaler i Enge Barnehage. Han har med seg en lærling i arbeidet, noe som han understreker er et absolutt høydepunkt ved å arbeide som elektriker i Helgevold. 

- Noe av det absolutt kjekkeste med denne jobben, er at man får ha med seg lærlinger, og bidra til utdanningen deres. Jeg har hatt fire lærlinger med meg siden jeg begynte som elektriker, og for meg er det blitt en viktig del av jobben min. Det er også en styrke i Helgevold Elektro, at selskapet alltid tar inn lærlinger uavhengig av hvordan markedet utvikler seg. Hos oss har alltid lærlinger vært avgjørende for at selskapet skal få utvikle seg, og det er det veldig kjekt at jeg også kan få bidra til, sier Mæland. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips