Hatteland har kjøpt pumpeprodusent

Hatteland har overtatt 100 prosent av aksjene i pumpeprodusenten Vest Jet AS. – Dette er et veldig spennende og innovativt selskap som vi gleder oss til å utvikle videre, sier konsernsjef Stig Hatteland. 

Her er 37 av nærmere 100 pumper som Vest Jet har levert til brønnbåtrederiet Rostein. Foto: Vest Jet

Vest Jet har til nå vært eid av familien Taranger i Austevoll (75 prosent) og tre nøkkelansatte i Vest Jet (25 prosent). De tre er daglig leder Robert Larsen, verkstedsjef Tore Thulin og salgssjef Jan Rune Haukvik. De fortsetter alle som ansatte i selskapet. 

- Vi har vært med på ei hyggelig reise med Vest Jet siden 2011 og ønsker nå å konsentrere oss om vår kjernevirksomhet innen fiskeri. Vi er sikker på at Hatteland er riktig eier for å bringe Vest Jet videre til nye høyder, sier Harald Taranger i Taranger Fiskeriselskap. 

Har kunder over hele verden

Vest Jet ble grunnlagt i 1978 og leverer pumper over hele verden. Pumpeprodusenten har siden tidlig 90-tall vært karmøybasert. I 2010 flyttet selskapet fra Torvastad til Husøy og Karmøy trafikk- og fiskerihavn. Der har de 1500 m2 moderne produksjons- og lagerlokaler og tilgjengelig dypvannskai like ved. 

Selskapet har 10 ansatte, og har hele veien hatt en positiv utvikling. I 2010 var omsetningen rundt 11 millioner kroner. I år vil omsetningen ende på 24-25 millioner kroner. 

- Vest Jet er et veldig spennende og innovativt selskap som vi gleder oss til å utvikle videre. Selskapet er høyst oppegående, og vi skal ikke gjøre store endringer. Vi skal bistå og være med og rigge selskapet for videre vekst, sier konsernsjef Stig Hatteland. 

Bringer selskapet videre

Vest Jet-pumpen er en universal sentrifugalpumpe maskinert i syrefast stål med stor fleksibilitet både i kapasitet og anvendelsesområder. Pumpen brukes innenfor mange områder som fiskebåter, fiskeforedling, oppdrettsnæringen, næringsmiddelindustri, offshore- og onshore industri, meierier og bryggerier, samt i mange andre sammenhenger. 

- Det har vært en spennende prosess med stor interesse for selskapet, og vi er svært glade for at det ble en lokal og solid aktør som Hatteland som nå bringer selskapet videre, sier Robert Larsen, daglig leder i Vest Jet.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips