Først i Norge med vindmølle-sertifisering 

Westcon Løfteteknikk satser på oppdrag for kunder innen vindkraft og ble nylig det første norske selskapet som har fått godkjenning for arbeid i og på vindmøller. 


Alle som skal arbeide i og på vindmøller skal ha spesifikt GWO-kurs. Foto: Westcon Løfteteknikk.

- Vi satser tungt mot vindkraft og er veldig glade over å kunne tilby denne tjenester til kundene våre, sier administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft. 

Denne uken ble Westcon Løfteteknikk sertifisert av DNV GL for Global Wind Organisations (GWO) sin standard for sikkert arbeid i høyden på vindmøller, skriver selskapet i en pressemelding. 

Dermed er Westcon Løfteteknikk det første norske selskapet som har fått denne godkjenningen. 

 - Vi satser tungt mot vindkraft og denne sertifiseringen tydeliggjør dette. Vi er stolte over å kunne tilby dette til våre kunder inn mot deres økende satsing på vindkraft og fornybar energi, sier administrerende direktør Karl Johan Jentoft i Westcon Løfteteknikk AS. 

Alle som skal arbeide i og på vindmøller skal ha spesifikt GWO-kurs. 

Den siste tiden har selskapet arbeidet med løsninger rettet mot både landbasert og offshore vindkraft. Dette innebærer salg av produkter, design av løsninger for montering av vindmøller, og inntrekk av tilførselskabler fra havbunn og internt på transformatorstasjon. 

Totalkonseptet innbefatter også kontroll og sertifisering av løfteutstyr på vindmøller. 

- Det er arbeidet systematisk og målrettet for å oppnå denne sertifiseringen, og våre kunder har allerede booket flere kurs gjennom sommeren, sier Jentoft. 

Westcon Løfteteknikk AS er et datterselskap i Westcon Group og er totalleverandør innen løfteutstyr. Selskapet har i dag 100 ansatte, hovedkontor i Haugesund, og avdelingskontor i Stavanger,

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips