Formidler fagfolk til hele Europa 

DENNE SAKEN KOMMER DET KORREKTUR PÅ. FAKTA OK. En typisk dag på jobben for Paul Fuglestein er salg, oppsøke bedrifter, regne på fastprisjobber og finne de rette folkene til et hasteoppdrag. 


- Omfanget spenner fra enkle hastejobber til store prosjekter som går over år, og vi kan tilby kundene alt fra enkeltpersoner til full prosjektledelse og stort team med fagfolk, sier salgssjef Paul Fuglestein i Nidab. Alle foto: Ellen Marie Hagevik.


Paul Fuglestein er salgssjef for Nidab Produktion. Det svenske selskapet er etter hvert blitt en betydelig leverandør av fagfolk til oppdrag både onshore og offshore i olje- og gassektoren. Fuglestein leder også Helpman Norge, som er heleid av Nidab. Helpman formidler fagfolk i samme bransje. Det norske hovedkontoret er i Ølensvåg. 

- Min hovedjobb er salg, men jeg er involvert i det meste for å holde både kunder og ansatte fornøyde. Vi leverer anbud innen olje- og gass, men har også verftsjobber og andre typer oppdrag. Omfanget spenner fra enkle hastejobber til store prosjekter som går over år, og vi kan tilby kundene alt fra enkeltpersoner til full prosjektledelse og stort team med fagfolk, sier Fuglestein. 

Rekrutteringssenter i Romania

Da riggen Dolwin Beta ble bygget i Dubai, var det Nidab som hadde prosjektledelsen. Kjemperiggen kom til Aibel i Haugesund i august 2014 for ferdiggjøring. Et år senere satte riggen kursen for tysk sokkel, og Nidab har fortsatt i dag ansatte med på riggen. Fordi alle oppdrag er prosjektbaserte, variere både antallet fast ansatte og prosjektansatte etter hvordan markedet er. Tidligere var det flest svenske ansatte, nå er det flest østeuropere. 

- Vi har et rekrutteringssenter i Galati i Romania med fem fast ansatte. For oss er det alfa og omega å levere akkurat det kundene vil ha. Sveising er for eksempel et avansert og mangfoldig fagområde, og ikke alle sveisere kan alt. Vi har en sitetest-stasjon i Romania der ansatte blir testet på om de kan utføre den spesifikke jobben kunden ønsker. De blir også testet når de kommer til oppdragsstedet, forteller Fuglestein. 

Bra med oppdrag i Frankrike 

For tiden er det litt labert i det norske markedet, men til gjengjeld mer å gjøre i andre europeiske land. 

Kontoret i Medvind24 Næringshage er basen for salgssjef Fuglestein.

- Frankrike har vært veldig bra for oss en periode nå. Der har vi blant annet jevnt med jobb på to store verft, og vi får stadig nye kunder. Både i Finland og Sverige er det bra aktivitet, og for tiden er vi involvert i 10-12 prosjekter rundt om i Europa. De siste årene har vi blant annet bygget cruiseskip, fabrikk for papirindustrien, fjernkraftanlegg, hatt oppdrag på raffinerier, verft og riggjobber on- og offshore. Vi har også utvidet til transportbransjen og tilbyr blant annet kranførere, truckførere og riggere, sier Fuglestein. 

Det er mange baller i luften til enhver tid, og tingenes tilstand oppsummeres hver mandag. Da er det møte på Skype med kontorene i Ølensvåg, Stockholm og Romania. 

Tilgjengelig 24/7 

- Jeg er tilgjengelig på mobil 24 timer i døgnet både for kunder og ansatte, enten det er hverdag eller ferie. Det blir også en del reising i løpet av året, blant annet for å delta på messer. Det siste året har jeg vært i Tyskland, Bulgaria, Romania, Frankrike, Dubai, Sverige, Belgia og Danmark, sier Fuglestein. 

Han er selv utdannet VVS-rørlegger, og har allsidig erfaring som rørlegger, formann, innkjøper, lageransvarlig, daglig leder, industrivernleder og hovedtillitsvalgt. Han har blant annet jobbet for Westcon, AF Gruppen, Teknisk Bureau og Norwegian Contractors. 

- Her er man del av et fantastisk og pulserende miljø, sier Fuglestein.

Det var en jobb for sistnevnte som gjorde at erfjordingen ble ekstra godt kjent med hun som hadde ansvaret for lønn. I dag er de samboere, har tre barn på 12, 16 og 18 år og bor i Nedre Vats. 

Har blitt målbedrift 

For Nidab og Helpman har Fuglestein jobbet i to perioder. Den siste begynte i 2015, og samme år flyttet han fra hjemmekontoret i Nedre Vats til Medvind24 Næringshage. Nylig ble bedriften også målbedrift i næringshagen. 

- Å leie kontor her i Medvindbygget var rett og slett et scoop. Her er man en del av et fantastisk og pulserende miljø i stedet for å sitte alene. Plasseringen er midt i smørøyet, og man får alt tilrettelagt. Er det behov for å endre eller ordne noe, blir det gjort med en gang. For min del kunne jeg ikke hatt det bedre. Som målbedrift får man også tilgang forskjellige tjenester, sier Fuglestein.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips