Fem gasellebedrifter i Vindafjord i 2016 

Siden 2003 har Dagens Næringsliv og Bisnode Credit kåret og presentert de norske Gasellene – rasktvoksende, lønnsomme, norske bedrifter. Blant årets gasellebedrifter er fem fra Vindafjord. 

Det går med andre ord godt for næringslivet i kommunen – iallfall for noen bedrifter. 

-  Haugaland Bygg & Betong, som er  registrert i Vindafjord og Rogaland, og Favo, som er registrert i  Vest-Agder, er to av landets gasellebedrifter i 2016. Begge  har etablert seg i kontorfellesskapet i Medvindbygget i Ølensvåg. Begge er målbedrifter i næringshagen, forteller en stolt daglig leder, Merete Vårvik Matre, i næringshagen. 


Fyller ordrebøkene 

Haugaland Bygg & Betong er oppført som nummer 135 av totalt 214 gasellebedrifter i Rogaland i Dagens Næringslivs lister. De er én av 41 bedrifter innen bygg- og anleggsvirksomhet i Rogaland som kan vise til minst en dobling av omsetningen over fire år, og en omsetning på over én million kroner det første av de fire siste årene. 

- Det er travle tider og stor aktivitet om dagen. I 2016 kommer vi til å passere 40 millioner i omsetning og trenden ser også ut til å fortsette inn i 2017 med ordrebøker som fylles opp for vinteren og våren, forteller faglig leder Rasmus Tore Stople. 

I 2015 hadde Haugaland Bygg & Betong en omsetning på 32,9 millioner kroner – en vekst på 142 prosent fra omsetningen på 13,6 millioner i 2012. 

Nye, internasjonale kunder 

Favo – eller Infoskjermen, som selskapet også er kjent for – er etablert og registrert som bedrift i Vest-Agder, men med postadresse Ølensvåg og medeier og webutvikler Torleiv Åreskjold etablert i kontorfellesskapet i Medvindbygget. 

- Det er moro og givende å være en del av et team som skaper noe som oppleves nyttig og blir satt pris på av kundene. Framgangen, og Gaselle-kåringen, skyldes de mange nye kundene som velger oss, og utvidelser hos de eksisterende kundene. Vi har mange idéer og planer framover, og med tilsettingen av en ny medarbeider i høst har vi økt både kompetanse og kapasitet i selskapet, forteller Åreskjold. 

I 2012 hadde Favo en omsetning på to millioner kroner. Fire år senere er tallet 5,3 millioner kroner, en vekst på 163 prosent. Bedriften er nummer 28 på Dagens Næringslivs lister for Vest-Agder, og er én av 10 framgangsrike bedrifter innen informasjon og kommunikasjon i dette fylket. De har fem ansatte og rundt 1280 kunder i Norge, Sverige, Danmark, Belgia, Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Sveits per desember 2016. 

I Rogaland er 22 informasjons- og kommunikasjonsbedrifter kvalifiserer til tittelen Gaselle 2016. 

Ung bedrift i framgang 

Blant gasellebedriftene i Vindafjord finner vi også en forholdsvis ung bedrift; Kalstveit Bygg, på en 143-plass på gasellelisten. Bedriften ble etablert i Skjold høsten 2011 av to unge menn i slutten av 20-årene og en senior i faget. Henrik Kagiso Kalstveit er daglig leder, Rainer Kalstveit styreleder, og Jan Erik Kalstveit styremedlem. Bedriften har i dag sju ansatte og omsatte i 2015 for sju millioner kroner. Veksten er på 140 prosent sammenlignet med omsetningen i 2012. 

- Vi var heldige og startet bedriften i en god tid for byggebransjen. Målet var å vokse jevnt og sikkert år for år, og Gaselle-kåringen viser jo at vi har lykkes, sier daglig leder Henrik Kalstveit, som til liks med mange andre i bransjen merker tøffere tider med lavere rater i 2016.

De andre gasellebedriftene i Rogaland er Jakob Hatteland Logistics på 86. plass på Dagens Næringslivs lister for Rogaland, Jakob Hatteland Computer på en 142. plass og Arriva Shipping på 203. plass. De tre selskapene omsatte i 2015 for henholdsvis 3,4 millioner, 380,7 millioner og 171,5 millioner kroner. Veksten de fire siste årene har vært på henholdsvis 166, 125 og 121 prosent. 

Med unntak av Jakob Hatteland Computer med to kåringer som gasellebedrift, er alle de lokale bedriftene førstegangsgaseller. Gasellene beregnes og vurderes på bakgrunn av regnskapene for de fire seneste årene.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips