Får en av landets største betongpumper

Med sine 53 meter er den nye betongpumpa til Ølen Betong den nest største i landet. Til sommeren ankommer den Jæren, og kan derfra serve Ølen Betongs prosjekter på hele Vestlandet.

Av Kari Aakra

Publisert: 02 .desember 2016, Oppdatert: 04. januar 2017

- For å finne en pumpe med lignende kapasitet må vi til Oslo eller Trondheim, forteller driftsleder i Ølen Betong Transport (ØBT), Leif Roald Bjelland. Til sommeren kommer landets nest største betongpumpe til Jæren, og skal brukes i prosjekter hos hele Ølen Betong Gruppen. (Foto: Ellen Marie Hagevik/Medvind24.no)


- For å finne en pumpe med lignende kapasitet må vi til Oslo eller Trondheim. Vi har store prosjekter som med en større pumpe kan gjennomføres enda mer effektivt enn med bruk av våre vanlige pumper, sier driftsleder i Ølen Betong Transport (ØBT), Leif Roald Bjelland. 

Hele Vestlandet som arbeidsplass 

Den nye pumpa med Mercedes Chassis er bestilt fra Cifa og vil være på plass i Norge i juni.

I dag har ØBT 21 betongpumper, som rekker fra 24 til 42 meter. 

- På store prosjekter, der de vanlige pumpene ikke strekker til, må vi skjøte på med slanger for å nå langt nok. I prosjekter med en viss høyde må vi ofte ta i brukmobilkraner for å gjennomføre jobben med slanger. Alt dette vil vi slippe når den nye pumpa kommer. Eksempelvis ville en slik pumpe ha vært til god hjelp under arbeidet med Sandsfjordsbrua, forteller Bjelland. 

- Det bygges også større og høyere bygg her til lands, og til mange prosjekter innen byggebransjen vil en 53 meters pumpe med knekk kunne bety mye for en mer effektiv betongstøp, sier han. 

Den nye pumpen skal ha base hos Sandnes & Jærbetong på Nærbø, men vil kunne brukes til alle Ølen Betongs prosjekter fra Kristiansand i sør til Bergen i nord.


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips