Etablerer Nordic Concrete Group med Kongsvinger Betong 

Ølen Betong og Kongsvinger Betong samler sine betongvirksomheter i et felleseid selskap.


PRESSEMELDING

Ølen Betong Gruppen AS (ØB) og KB Gruppen Kongsvinger AS (KB) vil ha 50 % eierandel hver i det nye eier selskapet som får navnet Nordic Concrete Group AS (NCG). Gruppen vil bestå av flere hel- og deleide selskaper. 

- Nye Nordic Concrete Group vil ha mulighet til å ta på seg flere og større oppdrag over hele landet, sier daglig leder i Ølen Betong, Svein Atle Berge. 

- Begge selskapene er solide produsenter med lang erfaring og god kjennskap til bransjen. Selskapene som slår seg sammen, er begge eiet av familier med interesse for betong. Vi passer godt sammen og vi har tro på at vi i fellesskap kan bli en enda bedre og attraktiv leverandør for våre kunder, sier daglig leder i Ølen Betong, Svein Atle Berge. 

Stor aktør i Sør-Norge 

NCG vil ha eierinteresser i 43 betongstasjoner i Norge, herav deleide stasjoner i Betong Øst AS, Sandnes & Jærbetong AS, Ribe Betong AS og Kirkenes Ferdigbetong AS

Ølen Betong sine tre fabrikker for produksjon av tunnel- og byggelement, samt betongvarer, inngår også i gruppen. 

Konsvinger Betong sin eierandel i Nordic Precast Group og Ølen Betong sin fabrikk i Russland er ikke en del av det nye selskapet, og det er heller ikke eiendommene som ligger i Ølen Betong Gruppen. 

Det er kun eierskapet som endres med den nye grupperingen. Alle selskaper vil bli drevet videre som selvstendige enheter og bygge videre på gode forhold til kunder og ansatte i sine områder. 

- Nordic Concrete Group vil bli en stor aktør i betongmarkedet i Norge. Med eiernes kompetanse og sterke finansielle posisjon, ligger alt til rette for at den samlede virksomheten skal styrke sin markedsposisjon og skape god lønnsomhet. Den nye sammenslutningen vil ha mulighet til å ta på seg flere og større oppdrag over hele landet, skriver Ølen Betong i en pressemelding. 

Sammenslutningen er betinget av blant annet Konkurransetilsynet sin godkjennelse og forventes gjennomført senest innen 1. kvartal 2018.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips