Dobbel byggeaktivitet i Ølensvåg

To nye bygg ruver i høyden hos Westcon Yards i Ølensvåg. I løpet av 2015 vil både ny miljøstasjon og ny flerbrukshall være innflyttingsklare.

Et viktig miljøbygg

Leder for logistikk og anlegg ved Westcon Yards, Magnus Haugland, ser frem til å samle flere avdelinger i nye bygg i Ølensvåg.

På nærmere 3.800 kvadrat skal spyling, sandblåsing og maling samles under samme tak når Miljøstasjonen står ferdig til sommeren.

- Den nye miljøstasjonen er trolig ett av de viktigste miljøtiltakene som noen gang er gjort hos Westcon her i Ølensvåg. Planleggingen begynte for mange år siden, og etter hvert så vi behovet for å ta inn flere fag. Vi vil få avfallet fra spyling og sandblåsing i enda mer kontrollerte former, og vil nå kunne gjenvinne sanden, noe som kan redusere avfallsmengden med opptil 80 prosent, forteller Haugland.

Nå kan også flere avdelinger se frem til å samle aktiviteten under ett og samme tak.

- Mye av arbeidet som blir flyttet inn hit har tidligere vært gjort utendørs og i telt. Nybygget vil gi bedre arbeidsforhold og en ytterligere effektiv drift, understreker han.

Større dimensjoner

Et steinkast unna er nok et «høyhus» under oppreising. Den nye Flerbrukshallen skal inneholde en 870 kvadratmeter stor monteringshall med 20 meters krokhøyde, rørlager og rørverksted, maskinverksted, turboavdeling og verktøylager. Og ikke minst; et heftig maskineri.

- Her skal vi få inn to 80 tonns kraner, med mulighet til et samløft på 160 tonn. Med slike dimensjoner kan vi rette oss mot et enda bredere marked. Vi har også investert i rørmaskiner, som kan kappe og bøye rør presis etter tegningene, noe som vil spare oss for mye sveisearbeid og øke kapasiteten, forteller Haugland.

Til sammen investeres det nå for ca. 100 millioner kroner ved Westcon Yards i Ølensvåg.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips