- Målet er 100 konsulenter i oppdrag før sommeren

Rekrutteringsfirmaet DAP Solution hadde sin oppstart i mai 2018 fra en loftstue i Vindafjord. Nå leverer de personell til flere større aktører innen olje og gassindustrien, og satser på å ha så mange som 100 personer i oppdrag før sommeren. 


- Vi har rundt 400 ressurser som vi kjapt kan levere, forteller Dymitr Siczewski, daglig leder i DAP Solution. 

Kvalitetsleder Andres Kurg legger til at det er høyt utdannet personell som har alle sertifiseringer og kvalifikasjoner på plass til å jobbe på komplekse prosjekt.

Fra venstre: Dymitr Siczewski og Andres Kurg flyttet inn i kontorlokaler i Medvind24 Næringshage i april.

DAP Solution leverer arbeidskraft innen konstruksjon og montering av skrog, tilpasning av skip og plattformer, brannsikkerhet, rørinstallasjon, sveising, og elektriske installasjoner. De kan også levere ingeniørtjenester innen strukturdesign, rør, HVAC, elektronikk og automasjon.

Fra ide til firma

Andres Kurg og Dymitr Siczewski kom begge til Norge som arbeidstakere innen olje- og gassindustrien. Dymitr jobbet i Nordsjøen allerede i 2002, mens Andres ankom landet i 2011. Ved en senere anledning skulle de begge jobbe ved Westcon i Ølensvåg, og det var her de ble kjent. På denne tiden hadde de også bosatt seg i Vindafjord med familiene sine. Dymitr gikk i tre år med tanker om å starte et eget rekrutteringsfirma, og begynte så smått å planlegge et firma sammen med Kurg.

- Nettverket var der, markedet hadde tatt seg opp og vi manglet bare kundene, forteller Dymitr.

I 2018 gjorde de alvor av tankene og startet firmaet DAP Solution AS, hvor DAP står for Dymitr, Andres og Partners. Først via hjemmekontor hos hverandre hvor de som regel satt med telefonen i ene handa og tidvis et barn i den andre.

- Det var hektiske tider, men det løsnet da vi fikk kontrakt med Westcon. Da var det som en perfekt oppstartshistorie, forteller Andres Kurg og legger til at det lokale markedet har vært avgjørende for leveransene deres.

- Vi har begge erfaring i bransjen og vet godt hva de ansatte trenger og hva arbeidsgiver krever, noe som gjør oss godt rustet til å sende de rette folkene på oppdrag, forteller han videre.

Det er via nettverket deres i Polen og nettsiden, dapsolution.no, de i hovedsak henter inn ekspertisen som de leier ut.

Leverer lokalt og nasjonalt

I april i år flyttet de inn i Medvind24 Næringshage og trives med kontortilværelsen. Selskapet er sertifisert med ISO 9001:2015 og er godkjent via leverandørnettverket Achilles JQS. De kan levere til prosjekter og anlegg over hele landet, men først og fremst har de sikret seg kontrakter med lokale aktører. Framover håper de å få i havn en avtale i Bergensområdet som vil kreve rundt 100 personer fra DAP Solutions.

- Vi håper å få kontrakten i boks, men det er tøff konkurranse i markedet, sier Dymitr og forteller at de på sikt kan bli tre fulltidsansatte i bedriften om vinden blåser i deres retning.

- Vi vil gjerne få med oss en personellkoordinator som kan hjelpe oss i driften, men det viktigste for oss blir å holde selskapet stabilt og ta vare på folkene våre. Vi ønsker jo å beholde den arbeidskraften vi har og bygge videre på dette, legger Kurg til.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips