Betong-fusjon i Sandeid

Hå Element Sandeid AS fusjonerer nå med Hå Element AS og Hårr Betong AS og samles under navnet Hå Element AS. Målet med fusjonen er å gi et bredere produktspekter til kundene. 

Image
Ølen Betong sin avdeling i Sandeid blir nå en del av Hå Element AS.


- Dette vil føre til at vi får utnytte fabrikkene bedre, og kan tilby flere produkt til kundene våre. Selskapene vi fusjonerer sammen med har begge sine spesialfelt, sier prosjekt - og markedsansvarlig, Vidar Miljeteig.

- Sammenslåingen vil styrke utviklingen av produksjonen i Sandeid også. 

 Flere betong-produkt

Ølen Betong er største aksjonær i Hårr Betong AS som holder til på Vigrestad og som nå fusjonerer sammen med element-fabrikkene Hå Element på Varhaug og den tidligere Ølen Betong-avdelingen i Sandeid. Fusjonen blir gjennomført i september, og Randi Egeland som holder til på Varhaug vil holde frem som leder i selskapet. 

- Målet med sammenslåingen er først og fremst å kunne tilby et bredere produktspekter til kundene våre, samtidig som en vil kunne spare en del på fellestjenester som markedsføring, regnskap og rapportering i selskapet. Denne nye organiseringen vil ikke ha noe betydning for ansatte eller ledelse, produksjonen opprettholdes i nåværende lokasjoner på Varhaug, Vigrestad og i Sandeid, blir det uttalt i en pressemelding fra selskapet. 

Satser på næring

Avdelingen i Sandeid har 25 ansatte og tilbyr totalløsninger innen prosjektering og montering av betongelementer. Nå er de nå på jakt etter ny tømrer og produksjonsarbeider.

- Vi skal satse mer på landbruk, næring og bolig enn vi har gjort før, derfor trenger vi også å bemanne opp og få inn bredere og mer kompetanse . Tradisjonelt har det vært mye produksjon til samferdselsprosjekt i Sandeid, denne produksjonen skal nå gå over til Sveio, forteller Miljeteig. Han viser til at avdelingen i Sandeid fremover kan levere flere typer overflatebehandling, tilslag og slipte produkter for å nevne noe. 

- Gjennom denne fusjonen blir vi mer fleksible, vi kan levere bredere utvalg av produkter, får mer kompetanse samlet i bedriften. I tillegg vil sammenslåingen trolig sikre at vi får mer stabil mengde jobb over tid, noe som også styrker økonomien, slår Miljeteig fast. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips