Berge Sag overtar Byggeriet Karmøy og Sauda 

Berge Sag Handel AS overtar Mestergruppen Byggevare sine anlegg på Bygnes og Sauda. Det betyr at Byggeriet på Karmøy og i Sauda skifter navn og blir en del av konseptet XL-BYGG.

Berge Sag Handel AS overtar i Sauda og på Karmøy fra og med  2. mai 2018. Fra venstre: Avdelingsleder for Sauda og Karmøy Håvard Areklett, Daglig leder Jan Berge, Økonomisjef Gunnstein Koch. Foto: Tobias G. Elvik

Byggevare AS og Berge Sag Gruppen AS har siden sommeren sett på mulige løsninger for tettere samarbeid for å ta ytterligere markedsandeler og bli den ledende aktøren innen salg av byggevarer på Haugalandet. Partene har nå blitt enige om en aksjekjøpsavtale, skriver Berge Sag i en pressemelding. 

- Med dette oppkjøpet er vi til stede for våre kunder helt fra Karmøy i vest til Vinje i Telemark i øst, sier Jan Berge, daglig leder i XL-BYGG Berge Sag. 

- Både Sauda og Karmøy er spennende markeder med stort potensial. Vi ser dette som strategisk viktige steder, og oppkjøpet er en naturlig del av vår strategi om å være ledende innen byggevare på Haugalandet, sier Berge. 

Divisjonsdirektør i Mestergruppen Byggevare AS, Kristian Reistadbakken, mener salget av avdelingene i Sauda og Karmøy vil styrke det totale konseptet for å løse kundens behov, og at XL-BYGG gjennom dette vil bli en ledende leverandør av byggevare på Haugalandet. 

- En vinn-vinn-situasjon

Avdelingsleder ved Byggeriet på Karmøy og i Sauda, Håvard Areklett, tror dette vil bli en vinn-vinn-situasjon for eksisterende kunder både av XL-BYGG og Byggeriet: 

- Berge Sag Gruppen er en solid og ledende aktør i markedet, som tør å satse. Vi tror dette vil styrke vår posisjon på Karmøy. De på Karmøy som allerede er kunder av XL-BYGG, kan nå få varer utlevert hos oss i stedet for å få dem fra Haugesund. For eksisterende kunder av Byggeriet betyr det at vi nå kan tilby en enda bedre totalpakke enn før, sier Areklett. 

Han understreker at alle ansatte både i Sauda og på Karmøy blir med videre, og at all kompetansen dermed blir på huset. 

Satser på hyttekunder i Sauda 

- Sauda er et unikt område for vinterturisme, og vi har tro på en fortsatt vekst i hyttemarkedet her. Dette ønsker vi å være med på, sier en begeistret Jan Berge, daglig leder i XL-BYGG Berge Sag. 

Areklett mener at med Berge Sag Gruppen i ryggen vil Byggeriet i Sauda få et mer lokalt eierskap. 

 - Berge Sag er en solid aktør som ønsker å satse på Sauda. Jeg tror at kunder i Sauda vil oppleve at vi blir en enda mer profesjonell og konkurransedyktig leverandør, sier Areklett.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips