Arne Birkeland slutter i Westcon 

Konsernsjef Arne Birkeland i Westcon Group ønsker å fratre stillingen for å forfølge nye muligheter utenfor konsernet. 


Konsernsjef Arne Birkeland takker for seg i Westcon. Foto: Jan Nordtveit.

- Jeg har fått ny jobb, og slutter hos Westcon fordi jeg ønsket nye utfordringer og fikk muligheten til det nå, sier Birkeland.

Birkeland har ledet Westcon Group siden høsten 2013. 

- Jeg har jobbet i Westcon siden 2012, og har vært med på en veldig spennende tid, med både de oppturer og nedturer som det alltid vil være i dette markedet, sier Birkeland.

- Når riggmarkedet er blitt som det er blitt, er det en utfordrende tid for Westcon. Det er blitt lavere volum med færre rigger, og omfanget av prosjektaktivitet på riggene er blitt mindre. Dette er utfordringer som konsernet, og ikke minst Yards, har jobbet mye med og fremdeles må konsentrere seg om fremover, mener han. 

Til tross for utfordringer i riggmarkedet, mener Birkeland at Westcon nå står bredere i markedet, og dermed har andre muligheter nå enn for noen år tilbake. 

- Westcon har investert i en rekke initiativ utenfor riggverdenen, som jeg mener har store muligheter, som blant annet satsingen på nybygg av skip, og Westcon Power & Automation sine grønne løsninger for skipsindustrien. Videre har Westcon Løfteteknikk fått fotfeste hos kunder vindkraft og Westcon Olvondo/subsea-satsingen har mange spennende ting på gang, sier han. 

Birkeland har en oppsigelsestid på 6 måneder, og vil fortsette i jobben frem til ny konsernsjef er på plass. 

- Vi er svært takknemlige for den solide innsatsen Arne Birkeland har lagt ned i forbindelse med utviklingen av Westcon Group gjennom flere år, og ønsker ham samtidig lykke til videre i nye utfordringer utenfor konsernet, sier Rune Lande, styreleder i Westcon.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips