Hopp til innhald

Houston-kontoret feirer 20 år med nye lokaler

En delegasjon fra Omega 365 var nylig i USA for å delta på markeringen av 20-årsjubileet og åpning av nytt flott Houston-kontor sammen med kunder og samarbeidspartnere.

Deler av den norske delegasjonen som deltok på markeringen i Houston. F.v styreleder Sigmund Lunde, CEO Petter Aalvik, daglig leder på Houston-kontoret Øyvind Vik, CFO Kjell Tore Helgeland og daglig leder i Omega 365 Solutions, Svein Tore Haraldseid

USA-kontoret til Omega 365 åpnet i 2002, etter at Omega på 90-tallet ble med norske Pims-kunder på prosjekter i Sør-Amerika, Europa og Asia.

– Det ble etablert nettverk med nye kunder som igjen resulterte i ny avtale med en gigant innen olje og gass-næringen, som hadde hovedkontor i Houston. Med kundeavtale på plass var vi i posisjon til vekst. Flere nordmenn reiste over som pionerer for Omega internasjonalt, og snart fikk vi ombord lokale ressurser. Vi hadde en drøm om at selskapet skulle slå rot og vokse i Houston, sier konsernsjef i Omega 365, Petter Aalvik i en pressemelding.

Sterk vekst 

Og veksten lot ikke vente på seg. Houston-kunden hadde operasjoner i Canada, Singapore og Australia, og i Omega 365 var det reiselystne ansatte som gjerne tok oppgaven med å etablere selskapet i flere land. Johnny Vik og Kjell Åge Iversen har begge lagt ned mye jobb i Houston-kontoret i starten, og nå er det Øyvind Vik som er daglig leder på Omega-kontoret i Houston, som nylig flyttet inn i helt nye lokaler.

– Vi vokste ut av våre gamle kontorer og trengte en arbeidsplass som var stor nok til videre vekst, hvor det også er fellesarealer for samarbeid. I valg av løsninger har målet vært å skape et inspirerende arbeidsmiljø hvor folk trives, sier daglig leder for Omega 365 USA, Øyvind Vik.

Teamet i Houston teller nå rundt 100 ansatte som betjener Omega 365s kunder i olje-, gass-, energi-, petrokjemi-, fornybar- og serviceindustriene over hele USA og Latin-Amerika. Omega 365 USA har kunder innen prosjektkontroll, prosjektledelse og programvareløsninger. Chevron, ConocoPhillips, BP, og Total, er blant deres største kunder.

– Vi feirer vårt 20-årsjubileum i Houston med nye kontorlokaler. Det er stor etterspørsel etter fagfolk innen prosjektplanlegging, prosjektgjennomføring, og integrert programvare. Derfor er vi i en unik posisjon for å kunne hjelpe våre kunder, sier Vik.

100 ansatte i Houston

– Da vi startet i Houston i 2001 var vi totalt 90 ansatte i Omega-konsernet. Nå er det 100 ansatte bare i Omega 365 USA, og konsernet har vokst til 1800 ansatte. Ledelsen i Omega sine selskaper har hatt som mål å ta godt vare på de ansatte og kundene våre. Vi skal være liten nok til å bry oss, men stor nok til å levere. Med gode leveranser og godt omdømme så kommer veksten, sier Aalvik.

– Under Øyvind sin ledelse i Houston har kontoret fått mange nye kunder, tusenvis av Pims-brukere og et supert team av ledere, systemingeniører og konsulenter. Det nye kontoret er tapetsert med bildemotiv fra Vindafjord og profilert med kjerneverdiene til Omega 365. Kontoret innbyr til et godt og inspirerende arbeidsmiljø, og det er plass til vekst. Vi gleder oss over det som skjer i Houston, slår konsernsjefen fast.

Om Omega 365 USA

Omega 365 USA jobber for å forbedre bedrifters prosjektgjennomføringsevner. Gjennom utvalget av Omega 365s produkter og tjenester, tilbyr Omega 365 USA bedre beslutningsstøtte for kundene sine, de bidrar til å utvikle kundenes mulighet til å påvirke kostnader for sine prosjekter, redusere organisatoriske risikoer, og øke forutsigbare prosjektresultater. Dette er avgjørende for selskaper som utfører store og kapitalintensive prosjekter eller porteføljer av prosjekter på alt fra hundretusenvis av dollar til titalls milliarder dollar.

Hovedkontoret i Houston, Texas, har rundt 100 ansatte og er et datterselskap av Omega 365.

Ledige stillingar

Utbjoa Armering & Sveis AS
Frist: 10. feb
Elementbygg Vest
Frist: 31. jan

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips