Hopp til innhald

Ølen Betong kjøper Swerocks

Swerock AS har inngått avtale om salg av selskapets betongvirksomhet i Tromsø som driver med produksjon av ferdigbetong. Kjøper er Ølen Betong AS.

Swerock ferdigbetongstasjon i Tromsø

Alle de åtte ansatte ved betongstasjonen får tilbud om å bli med over til Ølen Betong. Eierskiftet er planlagt gjennomført 2. mai.

– Swerock Norge har besluttet å fokusere på virksomheten innen pukk & grus og har klare ambisjoner om å vokse innen dette segmentet. Stasjonen i Tromsø er Swerocks eneste betongstasjon i Norge og da Ølen Betong fremsatte et tilfredsstillende bud valgte vi å selge, sier adm. direktør Swerock Joar Caspersen i en pressemelding.

I dag har Ølen Betong flere betongstasjoner i Nord-Norge, med virksomhet iblant annet Alta, Hammerfest, Kirkenes, Tana og Vadsø.

– Ølen Betong har de siste årene ekspandert i Nord-Norge, men frem til nå har vi ikke hatt tilstedeværelse i Tromsø. Dette oppkjøpet endrer på det og vi ser nå frem til også å betjene markedet i Tromsø-regionen, sier daglig leder i Nordic Concrete Group Svein Atle Berge.

Ølen Betong AS er en av Norges ledende leverandører av ferdigbetong, betongvarer og betongelementer til tunnel og samferdsel med produksjon på mange lokasjoner i Norge. Hovedkontoret er i Ølensvåg, 5 mil øst for Haugesund. Selskapet er en del av Nordic Concrete Group (NCG). NCG konsernet har eierinteresser i over 60 betongstasjoner i Norge, og er med det blant de største betongprodusentene i landet. Samlet brutto omsetning i konsernet var i 2021 på 3.5 mrd. kroner.

Swerock er en del av Peab-konsernet og har virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Swerock er en ledende aktør i Norden innen produksjon av pukk & grus og betong.

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips