Hopp til innhald

Næringspark med suksess

I nystartede Ølen Næringspark AS er det nå bare en ledig tomt igjen. Blant annet har Vindafjord kommune sikret seg en av tomtene som erstatningsareal til Berge Sag dersom E134 blir flyttet over i ny trasé.

Image
Dei første tomtene i næringsparken i Ølen  blir klare til årsskiftet. (Foto: Kari Aakra)


Næringsparken i Ølen er ferdig regulert, og de første tomtene skal stå klare til årsskiftet. En av tomtene som er solgt har kommunen sikret seg som erstatningstomt til Berge Sag dersom det kommer ny E134.

 – Bakgrunnen for det er at vi vil sikre at Berge Sag forblir i kommunen dersom det kommer ny vei, vi vet at det er avgjørende for de med en ny tomt isåfall, sier ordfører i Vindafjord kommune, Ole Johan Vierdal (Sp).

Konsernsjef i Berge Sag, Rolf Louis Sjursen er glad for at Vindafjord kommune nå har sikret et areal som kan bli viktig for bedriften.

Ny erstatningstomt

Image
Konsernsjef i Berge Sag, Rolf Louis Sjursen er glad for at Vindafjord kommune nå har sikret et areal som kan bli viktig for bedriften. (Foto: Haakon Nordvik)

– Vi vet jo ingenting enda om veien blir flyttet, eller når det eventuelt skjer. Men med den veksten vi har hatt de siste årene hadde det blitt store utfordringer dersom vi ikke hadde et nytt areal klart, sier Sjursen og viser til at bedriften allerede har investert mye midler på Nerheim i Ølen.

– Det er for tidlig å si noe om hva vi eventuelt gjør dersom vi kommer i denne situasjonen, men jeg er glad for at kommunen nå har sikret nytt areal som kan være aktuelt for oss.

Berge Sag har hovedkontor i Ølen og en rekke avdelingskontor. Bedriften jobber med både tomteutvikling, bolig- og hyttebygging og nye næringsbygg i tillegg til handel av byggevarer.

– Veksten har vært god hos oss, både i 2019 og 2020. Vi ble ikke preget av koronapandemien, derimot styrket vi oss på hyttebygging og i delen vår med XL-bygg. Det ser ut som at dette året også blir bra, mener Sjursen.

Viktig tilrettelegging

Styreleder i Ølen Næringspark As, Siv Bente Stople Østbø, er godt fornøyd med at en nå har solgt 90 av 93 mål i næringsparken, det er bare en siste tomt på omtrent 3,3 mål igjen.

– Det har vært en del interesse for den også, men det trengs noen siste avklaringer. Jeg er ikke nervøs for at vi ikke får solgt den også, mener Stople Østbø.

I tillegg til den 50 mål store tomten som Vindafjord kommune har sikret til Berge Sag har Tveit Maskin AS, Vikedal Eiendom AS, Lurhaug Invest As, Johannes Thomsen, Sigurd M. Søvik AS, Lærdal Næringseiendom As og Biovind As kjøp tomter i den nye næringsparken.

– Dette er et stort prosjekt som viser at det er behov for å tilrettelegge for næringsutvikling i Vindafjord og Ølen, i nærheten av ny trasé for E134. Det er viktig at vi er framoverlente, skaper vi arbeidsplasser blir det også grobunn for at flere flytter til kommunen og bosetter seg her. Dette henger sammen, mener Stople Østbø.

Ledige stillingar

Christiansen Bakeri er på jakt etter daglig leder
Frist: 04. des

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips