Hopp til innhald

H-Betong styrker laget

H-Betong har siden 2012 levert betongtjenester til kunder i både Vest- og Østlandsområde. Nå styrker entreprenøren seg for fremtiden, med ny leder på laget og ny adresse. 

Det er mye som skjer hos H-Betong for tiden. Anders Molland er på plass som ny daglig leder, og selskapet er på flyttefot. Foto: Kristian Risanger

— Vi skal ha et hovedfokus på å bli en større underleverandør til betongentreprenører og utbyggere, sier ny daglig leder i H-Betong, Anders Molland. 

39-åringen fra Etne har tidligere jobbet som daglig leder i Nordbohus Haugaland, og som divisjonsleder i Ølen Betong, og ser frem til å gå i bresjen for videre utvikling av H-Betong. 

—  Blant annet har vi fått en god portefølje innen vannkraft-utbygginger, og flere slike oppdrag på gang.  Dette er interessante jobber, ikke minst siden bedriften har en del erfaring med denne bransjen og et allerede etablert nettverk. Holder situasjonen seg med så spissa strømpriser, så er vannkraft absolutt en nisje vi vil fortsette og arbeide med, sier Molland. 

Nøkkelord: Kompetanse

H-Betong (tidligere Haugaland Bygg & Betong) har i løpet av sine 10 år utviklet seg til å bli en sentral aktør i sitt fag i regionen med 20 medarbeidere på oppdrag i store deler av regionen mellom Bergen og Stavanger, i Telemark og Hardanger-regionen.

Oppdragene varierer fra privatboliger og hytteutbygging til større næringsbygg og vannkraftverk. Selskapet har rendyrket betongfaget, og ønsker nå å  spisse markedsfokuset ytterligere i årene som kommer. 

— En av de store styrkene til H-Betong er at de har sjansen til å levere over et stort geografisk område. H- Betong  har store muligheter, spesielt innen større byggeprosjekter, mindre samferdselsprosjekt og vannkraftutbygginger, sier Molland. 

Videre er kompetanse et nøkkelord når H-Betong planlegger for framtida. 

—Vi skal sørge for å ha god kompetanse på betong som byggemateriale. Målet vårt er ikke nødvendigvis å vokse så voldsomt, men å ha god kompetanse på det vi skal drive med, samt en bemanning som passer med markedssituasjon, og mulighetene i vårt nedslagsfelt. Miljøaspektet blir også viktigere, flere og flere ønsker bruk av lavkarbonbetong og miljøvennlige løsninger, det må vi ta høyde for. 

Flytter til nabokommunen

—Rekruttering til denne bransjen med solide fagfolk byr på en del utfordringer i dag, vi trenger flere dyktige folk inn i dette faget. Da er det også viktig at det finnes lokale gode skoletilbud, slik at ungdommene ikke må reise langt dersom de ønsker å satse på yrket,  sier Molland. 

Med en god posisjon i markedet har han tro på fremtiden til H-Betong . Selskapet er også på flyttefot. Fra september vil H-Betong ha sitt kontor i Medvind-bygget i Etne. 

—Det handler kun om økonomi. Det er dyrt å drive butikk nå, og arbeidsgiveravgifta ble avgjørende for å flytte. For oss har det ikke så mye å si om vi sitter i Ølensvåg eller i Etne, mener han.  

—Samtidig er det jo en flott anledning til å vise flere av våre medarbeidere fra Vindafjord hvor flott nabobygda er. 

Ledige stillingar

Christiansen Bakeri er på jakt etter daglig leder
Frist: 04. des

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips