Hopp til innhald

Rekrutteringsplattform gir resultat 

På andre året har Game of Skills koblet unge studenter og nyutdannede til lokalt næringsliv gjennom feriejobb. Flere har fått fast jobb gjennom rekrutteringsplattformen. 

– Det er viktig og godt å ha en fot innenfor i det lokale næringslivet, sier student Hanna Bjerkreim som har fått feriejobb i Sparebank 1 SR-Bank i Ølen gjennom game of Skills. (Privat Foto)

– Det er jo en svært god inngangsport til det lokale næringslivet. Man blir kjent der, og folk blir kjent med deg. Dette er en gylden mulighet spesielt for de som ønsker å returnere hjem etter endt studietid. Jeg kjenner på at nå som jeg snart er ferdig med bacheloren min i Økonomi og administrasjon, er det godt å vite at jeg har en fot innenfor hos en bedrift hjemme, forteller Hanna Bjerkreim som studerer Økonomi og administrasjon på Universitetet i Stavanger og har fått feriejobb hos SR-bank Ølen.


Solvor Vee Sandsgård  sikret seg feriejobb hos Vigor Bygg. (Privat foto)

Solvor Vee Sandsgård studerer Byggteknikk og arkitektur på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og har fått feriejobb hos Vigor Bygg.

– Jeg har selv veldig lyst å flytte hjem igjen etter studiene, så å ha samlet seg et lite nettverk hjemme er en super fordel, mener Sandsgård.

Spisser markedsføringen

Helgevold Elektro i Sandeid har i år ansatt to i fast stilling, og søknadene kom gjennom Game of Skills.

– Å være med på Game of Skills har gjort at vi har fått markedsført oss på en helt annen måte. Vi når ut til folk vi ellers ikke hadde nådd på egenhånd. Dette er en stor fordel både for rekruttering, men også for egen markedsføring. Vi får synliggjort fagområdene våre mer, forteller marked- og salgskoordinator i Helgevold Elektro, Helen Totlandsdal. 

I år har bedriften fokusert mer på automasjonsfaget når de lyste ut gjennom Game of Skills. 

– Folk har søkt på stillingen så det er tydelig at de har fått med seg markedsføringen som har blitt gjort gjennom Game of Skills. Vi har ansatt to automasjonsingeniører, der han ene har tatt fagbrev hos oss tidligere, forteller avdelingsleder for proffmarked i Helgevold Elektro, Jan Halvard Andersen.

Andersen legger til at det er en stor fordel om søkerne har yrkesfaglig erfaring, gjerne et fagbrev.

– De som kun har gått studiespesialisering og så studert er vanskeligere å plassere da de ikke har noen spesialisering innen et fagfelt.

Nettverksbygging på bygda

Å få ung arbeidskraft tilbake til bygdene er viktig poengterer både Andersen og Totlandsdal. 

– Dessverre ser vi at folk tenker de må bo i byene for å få jobbe med det de vil, men slik som i Vindafjord har vi enormt mange muligheter. De unge har mye å komme med til bedriftene og de er viktige for videreutviklingen, forteller Totlandsdal.

– Flere av de vi har hatt her som lærlinger vil bosette seg i Bergen fordi de har gått på skole der, legger Andersen til. 

Totlandsdal mener at Game of Skills er et godt hjelpeverktøy i rekrutteringsprosessen av unge.

–  Gjennom Game of Skills har vi fått spisse markedsføringen mot dem vi ønsker å få tak i. Å lyse ut stillinger på flere plattformer øker sjansen for at flere ser oss. Spesielt det å fokusere på sosiale medier er bra for å få de unge, mener Totlandsdal. 

– Å ha fått inn mange søknader er bra både for rekruttering, men også nettverksbygging. De vi ikke ansetter, har vi likevel navnet og CV-en til, noe som kan være fordelaktig ved en senere anledning, forteller Totlandsdal.

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips