Hopp til innhald

Biogass Energi AS tildelt Enova-støtte

Biogass Energi AS i Sandeid mottar 42,2 millioner kroner i støtte fra Enova. Daglig leder Stig Mortveit er svært fornøyd og ser frem til å gå i gang med byggingen av åtte fyllestasjoner i Sør-Norge.

Dette var Enovas siste søknadsrunde for biogass i transportsektoren. Fra nå av overlater Enova til markedet å bygge ut fyllestasjoner på kommersielle vilkår videre. (Foto: Enova)

–  I går mottok vi støtte til byggingen av sju stasjoner. Vi har tidligere fått støtte til en stasjon i Aksdal, så nå kan vi realisere totalt åtte stasjoner, sier Stig Mortveit, daglig leder i Biogass Energi AS. 

I samlet sum har Biogass Energi AS mottatt hele 49 millioner fra Enova til satsingen sin. 

–  Dette er helt strålende! Det er ekstra gledelig at vi fikk nesten full uttelling i søknaden. Det er dette vi har jobbet for, da støtte fra Enova var en forutsetning for å bygge. Nå er første steget tatt, og vi er klare for å sette oss ned og lage fremdriftsplaner og planlegge prosjektering.  

Mortveit ser frem til å få stasjonene opp og i drift.  

–  Leveringstiden på utstyr er ett år, men byggetiden er kort. Vi kommer til å sette opp stasjonene i prioritert rekkefølge, men har et mål om å få opp alle åtte så snart som mulig. Det er flere synergier i at vi bygger dem samtidig.  
Daglig leder i Biogass Energi AS, Stig Mortveit, fikk nesten full uttelling i søknadene sine. (Foto: Biogass Energi AS)

Selv om stasjonene vil bli ubemannede, mener Mortveit de likevel vil stimulere til arbeidsplasser.  

–  Stasjonene vil trenge ukentlig tilsyn og tilførsel av gass. Vi håper også å handle biogass i størst mulig grad lokalt, slik at den blir mest mulig bærekraftig.  

Stasjonene som skal selge flytende biogass, skal settes opp på ulike steder i Sør-Norge, og plasseringene er ikke tilfeldige.  

–  Stedene er nøye gjennomtenkt med tanke på hvor størsteparten av godstransporten går. Nå planlegger vi å bygge i Aksdal, Bærum (Skui), Koppang, Vestby, Bergen (Nesttun), Åndalsnes, Rudshøgda og Seljord. Det er vogntog vi retter oss mot og da er vi avhengige av å ha endestasjoner, men også stasjoner halvveis på de mest trafikkerte strekningene. I tillegg er knutepunkter viktige, som Vestby, hvor det er store logistikkterminaler. Vi er også godt fornøyde med å få Åndalsnes med, da man her har en overgang mellom togbane og vei. Ut ifra denne plasseringen kan vi distribuere til hele Møre og Romsdal.  


Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips