Biogass Energi AS tildelt Enova-støtte

–  I går mottok vi støtte til byggingen av sju stasjoner. Vi har tidligere fått støtte til en stasjon i Aksdal, så nå kan vi realisere totalt åtte stasjoner, sier Stig Mortveit, daglig leder i Biogass Energi AS. 

I samlet sum har Biogass Energi AS mottatt hele 49 millioner fra Enova til satsingen sin. 

–  Dette er helt strålende! Det er ekstra gledelig at vi fikk nesten full uttelling i søknaden. Det er dette vi har jobbet for, da støtte fra Enova var en forutsetning for å bygge. Nå er første steget tatt, og vi er klare for å sette oss ned og lage fremdriftsplaner og planlegge prosjektering.  

Mortveit ser frem til å få stasjonene opp og i drift.  

–  Leveringstiden på utstyr er ett år, men byggetiden er kort. Vi kommer til å sette opp stasjonene i prioritert rekkefølge, men har et mål om å få opp alle åtte så snart som mulig. Det er flere synergier i at vi bygger dem samtidig.  
Daglig leder i Biogass Energi AS, Stig Mortveit, fikk nesten full uttelling i søknadene sine. (Foto: Biogass Energi AS)

Selv om stasjonene vil bli ubemannede, mener Mortveit de likevel vil stimulere til arbeidsplasser.  

–  Stasjonene vil trenge ukentlig tilsyn og tilførsel av gass. Vi håper også å handle biogass i størst mulig grad lokalt, slik at den blir mest mulig bærekraftig.  

Stasjonene som skal selge flytende biogass, skal settes opp på ulike steder i Sør-Norge, og plasseringene er ikke tilfeldige.  

–  Stedene er nøye gjennomtenkt med tanke på hvor størsteparten av godstransporten går. Nå planlegger vi å bygge i Aksdal, Bærum (Skui), Koppang, Vestby, Bergen (Nesttun), Åndalsnes, Rudshøgda og Seljord. Det er vogntog vi retter oss mot og da er vi avhengige av å ha endestasjoner, men også stasjoner halvveis på de mest trafikkerte strekningene. I tillegg er knutepunkter viktige, som Vestby, hvor det er store logistikkterminaler. Vi er også godt fornøyde med å få Åndalsnes med, da man her har en overgang mellom togbane og vei. Ut ifra denne plasseringen kan vi distribuere til hele Møre og Romsdal.  


Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden