Hopp til innhald

Åpner nytt kafétilbud i Sandeid  

Etter mye planlegging åpner Janet Furseth dørene til Gamlebanken Kafè i Sandeid. Hun ser frem til å tilby både lokale og tilreisende god kaffe og noe å bite i. 

Janet Furseth er klar med Gamlebanken Kafè  i Sandeid.

I kjelleren på Medvindbygget i Sandeid møter du Janet Furseth. Hun er klar for åpning av ny kafé, og håper flere vil ta turen innom for kaffe og kaker. Kaféen skal åpnes om to uker, og hun har derfor noen travle dager foran seg.  

– Det har vært mye arbeid. Vi har en del som skal på plass før åpningen 14. desember, men det er utrolig kjekt å ha kommet så langt i prosessen. Dette er noe jeg har hatt et stort ønske om å få til lenge, smiler Furseth. 

De nye lokalene blir et koselig treffpunkt i Sandeid.

Vil skape møteplass

Samtidig som hun starter kafé, jobber hun også deltid som lærer på Ølen videregående skole. Men det er interessen for kaffekulturen som gjorde at hun valgte å satse for seg selv. Nå håper hun kaféen blir tatt godt imot, og at det blir et naturlig sted for mange å besøke.

– Vi ønsker enda mer å bli den møteplassen en kafé som denne skal være. Jeg ønsker at hovedfokuset skal være kaffe, men vi vil også servere diverse mat, som for eksempel påsmurte rundstykker og kaker. Derfor har vi valgt kaffe og matbar som undertekst i logoen vår. Hver onsdag ønsker vi å servere suppe, mens det lørdag formiddag vil bli servert grøt. Så da er det bare å ta turen innom, smiler Furseth.

Navnet Gamlebanken Kafè er inspirert av byggets historie. Det var nemlig her Sandeid hadde sin bank for mange år siden. Siden den gang har bygget blitt kjøpt opp av Sandeid Eiendom, hvor det tidligere har vært andre virksomheter i lokalet. Nå er kjelleren blitt renovert med nytt kjøkken og innredet med gamle og nye møbler i retro stil. Kaffeutstyret er også klart, kjøpt av Kokko kaffebar som holder til i Stavanger. 

Savnet unike nabolagskafeer 

For innbyggerne i Sandeid kan det være en stor glede å få inn flere lokale møteplasser. For dem kan derfor en slik kafé bidra til flere sosiale treff.  

– Vi har hørt at mange savner et sted å møtes i Sandeid. Dette er en bygd i utvikling så vi trenger virkelig et slikt tilbud, både for innbyggerne og for næringslivet. Her kan de som ønsker komme til lunsj når de er på jobb, eller ta turen innom når de er ferdige, forteller Furseth.

Med nytt liv i bygden, har hun mange mål hun ønsker å nå. Selv om hovedfokuset vil være kaffe i starten, håper hun også å kunne få skjenkebevilling i fremtiden. Lokalet kan også leies til selskap, bursdager, konfirmasjoner og klubbtreff. Her kan en finne aktivitetsrom for både store og små. I lokalene er det alt fra shuffleboard og biljardbord til lekerom for de minste.

– Jeg har selv barn og har kjent på savnet etter et samlingspunkt hvor en kan møte venner. Så vi ønsker å ha et tilbud for dem og å kunne finne en fin balanse der, forteller Furseth.

Frem til hun åpner dørene er det mye som skal gjøres. I starten er det kun som jobber i kafeen, men hun håper på å få inn flere ansatte i helgene fremover.

– Jeg gleder meg mye og tror det blir veldig bra for oss her i Sandeid. Det blir veldig kjekt å få litt liv i bygden, avslutter Furseth.Ledige stillingar

MEKK Ølen
Frist: 10. apr
Brødrene Midthaug AS
Frist: 10. apr

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips